Tillbaka

Alfapet Twist – ny skruvad kusin till Alfapet

Alfapet Twist

Till hösten kommer ett helt nytt Alfapet i 3D. Det klassiska sällskapsspelet får formen av en tredimensionell bokstavskub och kallas Alfapet Twist. Samtidigt kommer ännu en nyhet i Alfapetfamiljen; tärningsspelet Alfapet Razzle. – Alfapet är en klassiker på spelbordet och nu tar vi spelet ett steg vidare. Det gäller fortfarande att vara kreativ och skicklig med ord och bokstäver för att få poäng, men i de nya spelen finns andra nya spelmoment som gör spelen än mer utmanande, säger Annika Furuvik, produktutvecklare Alga.

Alfapet introducerades första gången 1954 och har sedan dess sålt i mer än en halv miljon exemplar bara i Sverige. Med inspiration från korsord är det ett av våra mest folkkära sällskapspel,och nu är det tredje generationens spelare som samlar bokstäver, skapar ordflätor och räknar poäng på Alfapets spelplan. Barnens Alfapet är en lite enklare variant som går att spela till och med för den som inte har lärt sig att läsa ännu. Nu får Alfapetfamiljen tillökning med två helt nya spel.


Klassiskt bokstavsspel har blivit tredimensionellt

Alfapet Twist är en utveckling av det klassiska bokstavsspelet, där spelplanen är i form av en tredimensionell kub. I Alfapet Twist gäller det att vrida och vända på en bokstavskub för att skapa ett så poänggivande ord som möjligt på tid.– Det här är ett riktigt klurigt ordspel som jag tror alla ordvrängare kommer att gilla. Man spelar flera,men fungerar också som ett tredimensionellt bokstavspussel att spela ensam om man vill det, säger Annika Furuvik.

Bokstavstärningar gör spelet snabbt

Alfapet Razzle är ett kompakt tärningsspel som bygger vidare på Alfapets grundprinciper. Det är ett snabbt spel med bokstavstärningar och kan spelas i tre olika varianter. Det här är ett litet spel med stor variation. Båda nyheterna är små och kompakta och enkla att ta med i väskan eller bara stoppa ner i fickan. – De nya spelen är helt klart beroendeframkallande sällskapsspel där man kan utmana familj eller vänner på att bilda ord under stress. Kreativiteten flödar när vi spelar så vi har en hel del nya ord på förslag till Svenska Akademiens ordlista, säger Annika Furuvik.

På Alfapets sida på Facebook kan alla ordspelsfanatiker dela med sig av sina bästa speltips och diskutera regler och grammatik.Digitala pressbilder finns på www.algaspel.se. Nyheterna i Alfapetfamiljen finns i butiker från slutet av september.

För mer information kontakta gärna:
Annika Fururvik, produktutvecklare Alga 0705 12 99 16, annika.fururvik@scanditoy.com
Francisca Kertzscher, marknadschef Alga, 0702 01 53 97, frake@scanditoy.com
Elin Undén West, Vår pr-byrå, 08-660 02 53, 0733 50 26 25, elin.unden@varprbyra.se

Alga är en klassisk svensk spelleverantör som marknadsför sällskapsspel i de nordiska länderna. Alga köper in aktuella spellicenser och utvecklar
egna spelidéer. Alga bildades 1917 och ingår sedan 1983 i BRIO-koncernen, och verkar under Scanditoy AB.