Tillbaka

Nya spel och pussel i läckra förpackningar

Memento

Nu kommer Alga med ett nytt memento som inte liknar något annat. Spelet är förpackat i runda, blanka askar i klara färger – och även spelbrickorna är runda. En annan nyhet för våren är ett stadigt träpussel som håller för både lek och bus. Båda kommer i serier med många olika motiv, och passar för barn från 3 år. – Det här är ju riktiga klassiker som nästan alla barn gillar, men vi har valt att hotta upp dem lite. Den runda memento-burken är verkligen fräck och träpusslen är kvalitetsprodukter som inte går sönder i första taget, säger Annika Furuvik, produktutvecklare på Alga.

Den nya spelserien Memento har teman som siffror, bondgårdsdjur, prinsessor, fordon eller färger. Den kommer i en rolig och färgglad rund förpackning, med runda spelbrickor. Memento är en klassiker bland spel,där man vänder upp brickor med bilder och sparar på par, och spelet är en favorit hos små spelare som ofta har bättre minne än de vuxna. 

– Det här ju ett spel som många barn älskar, men mitt tips för den som spelar med små barn är att plocka bort en del av paren så blir det lite enklare.
Efterhand kan man lägga på så att man till slut spelar med alla kort, säger Annika Furuvik. Det nya pusslet finns med tio olika motiv, från smurfar till prinsessor. Det är stadiga och välgjorda träpussel som tål lek, och med bitar som är så stora att de inte åker ner i dammsugaren. Pussel är en favorit för ensampysslaren, men är också roligt att lägga tillsammans med syskon eller föräldrar vid köksbordet.

Okej att vinna över barnen enligt ny undersökning. Många föräldrar funderar nog på om man medvetet ska låta sina barn vinna i sällskapspel. En färskundersökning initierad av Alga visar att svenska folket är eniga i den frågan – 97 procent tycker att det är okej för vuxna att vinna över barn.

– Det bästa är nog att lära barnen att vid spelbordet vinner man ibland och förlorar ibland. Men den som spelar nya Memento behöver inte fundera så mycket på den här frågan – för där riskerar de flesta vuxna att förlora stort mot barnen, säger Annika Furuvik.

Memento
Ålder: från 3 år. 8 olika teman: Siffror, Djur, Fordon, Smurfar, Fem myror, City of Friends, Färg,
Prinsess. Cirkapris: 89 kr. Finns i butik från slutet av mars.
Puzzle
Ålder: från 3 år. 10 olika motiv: Smurf Party, Smurf School, City of Friends (två versioner), Fem myror, Prinsess, Dinosaur, Bondgårdsdjur, Hund, Circus.Cirkapris: 89 kr. Finns i butik från slutet av mars.

Digitala pressbilder finns på www.algaspel.se

För mer information kontakta gärna:
Annika Fururvik, produktutvecklare Alga 0705-12 99 16, annika.fururvik@scanditoy.com
Francisca Kertzscher, marknadschef Alga, 0702-01 53 97, frake@scanditoy.com
Elin Undén West, Vår pr-byrå, 08-660 02 53, 0733-50 26 25, elin.unden@varprbyra.s
e

Alga är en klassisk svensk spelleverantör som marknadsför sällskapsspel i de nordiska länderna. Alga köper in aktuella spellicenser och utvecklar egna spelidéer. Alga bildades 1917 och ingår sedan 1983 i Brio-koncernen, och verkar under Scanditoy AB.